Категорично искам да работя за безопасността по пътищата. Нула жертви

...
 Категорично искам да работя за безопасността по пътищата. Нула жертви
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Нула жертви на пътя е напълно постижимо в София

 izbori_2023_v1_013

 

Категорично желая да работя за сигурността по пътищата. Нула жертви на пътя е изцяло постижимо в София. Призовавам депутатите от ГЕРБ-СДС да одобряват измененията, посредством които трафик камерите да наблюдават и скоростта. Основният ми конкурент е мнимата смяна. Тя даде обещание какво ли не, само че не извърши огромна част от обещанията си. Това сподели за " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова нюз кандидатът-кметът на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

" Последователен човек съм, не върша крачка обратно и не стъпвам настрана. Като публицист завоювах доверието на феновете, поради моята неприкритост. Ние сме покрай тях, с цел да им оказваме помощ. Виждам благодарността на хората, ще обърна вероятността - ще бъда политик, с цел да вземам решение проблемите. Журналистът в мен беше съдник, чувах другите гледни точки. Аз съм поръчител, че работата в София няма да спре. Досега съм вземал решенията си на база обстоятелства и тествана информация. Занапред също ще последвам обстоятелствата при взимане на решенията си и ще заставам зад тях. Личностите носят персонална наказателна отговорност за дейностите си. Добротата е моят грях. Пристъпвам към всеки с молба - променете нещо, ангажирайте се, направете нещо! ", безапелационен е той.

Хекимян споделя, че в ГЕРБ-СДС е бил признат задушевно. " В първата една седмица сътрудниците ми дадоха доста информация. Борим се за безапелационна победа на локалните избори и болшинство в общинския съвет. Тематичните болшинства в един пъстър съвет ще се извърнат в стопански зависимости и търгуване. Можем доста добре да работим и със " Синя София ". Столицата доста се промени. Искам да продължа огромните инфраструктурни планове - да вземем за пример строителството на метрото. Това промени образа на града, направи го същинска европейска столица. Трябва да се продължи с 9 км. Пари за метрото са били отрязани - за частта със " Слатина ", уточни той.

По думите му част от тактиката му е 200 междублокови пространства да придобият нов образ, с цел да се реши казусът с паркирането и да се отстранен калните точки. " Такива места би трябвало да се асфалтират и към тях да се озелени. 100 км тротоари годишно могат да бъдат финансирани със заложените средства. Паркирането в центъра може да бъде позволено с кръг от буферни паркинги в необятната част. Един от тях ще бъде сред Лъвов мост и Централна гара, за над 400 места под бул. " Мария Луиза ". 270 нови транспортни средства ще подобрят градския превоз. Ще има и спомагателни довеждащи линии до метрото. Така ще бъде понижен паразитният трафик. " Синята " и " зелената " зона би трябвало да бъдат оставени каквито са, а в случай че има разширявания, да стане с допитване до жителите. 140 дка нови паркове може да изникнат в София - измежду тях в " Слатина ", " Студентски град " и " Красно село ". Трябва да бъде лимитирано презастрояването. Може да има замяна на терени, с цел да се отдалечат постройките една от друга ", съобщи Хекимян.

Според него има два казуса с местата в детските градини. " За деца сред 3 и 6 години липсват 2000 места, които могат да се решат с 37 нови здания. А сред 7 и 8000 места липсват в яслените групи. Това ще се реши, като се изградят поетапно и ясли в съответните детски градини. Трябва да се намерения обаче и кой ще работи в тях - да се подсигури заетостта ", счита той. И добавя, че Драгалевският въжен превоз би трябвало да бъде възобновен. А метрото би трябвало да стига до Симеоновския въжен превоз.

Запитан по какъв начин би определил с по една дума няколко политически водачи, Хекимян отговори: " Борисов - пътища; Кирил Петков - непромяна; Асен Василев - дефицит; Христо Иванов - конституционни промени; Атанас Атанасов - служби, Нинова - Ваня Григорова ".

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР